Dél-Alföldi Regionális Élelmiszerlánc-biztonsági Klaszter

Név: Dél-Alföldi Regionális Élelmiszerlánc-biztonsági Klaszter

Tevékenység: élelmiszeripar

URL: www.dareb.hu

Gesztor: Innotransfer Innovációs Vállalkozássegítő Alapítvány

Kontakt személy(ek):  Dr. Ábrahámné Anka Judit elnök

Drótposta:

Levelezési cím: Gyula, 5700 Eötvös utca 7

 

Klaszter elérhetőségei:

Levelezési cím: 5711 Gyula, Dancza u. 13.

Klaszter iroda címe: 5600 Békéscsaba, Szerdahelyi u. 2.

E-mail:

Telefon: 06-66/321-016

Mobil: 06-20/404-6560

A Dél-Alföldi Regionális Élelmiszerlánc-biztonsági Klasztert (DARÉB), 2008. szeptember 1-jével alapították. Az alapító tagok az Innotransfer Innovációs Vállalkozássegítő Alapítvány, illetve a Food Analytica Laboratóriumi és Innovációs Szolgáltató Kft. voltak.

A Dél-Alföldi Regionális Élelmiszerlánc-biztonsági Klaszter megalapítását többek között indokolja a Dél-Alföldi Régióban kiemelkedő jelentőségű mezőgazdaság és élelmiszeripar. Az agrár szektorban dolgozók aránya az összes aktív keresők körében a három dél-alföldi megyében az országos átlagot jelentősen meghaladja.

Annak ellenére, hogy a Dél-Alföldi Régió kitűnő adottságokkal rendelkezik a mezőgazdasági és élelmiszeripari termeléshez, mégis egyre komolyabb kihívásokkal és versenytársakkal kell szembenézni. A piaci verseny, a szigorodó hazai és uniós jogszabályok nélkülözhetetlenné teszik az élelmiszerbiztonsági fejlesztéseket, az élelmiszerminőség javítását.

A klaszter elsődleges célkitűzése, hogy tömörítse azokat a vállalkozásokat, akik az élelmiszerbiztonsági lánc valamely szintjén tevékenykednek, s az átlagos vállalkozásokhoz képest aktívabb innovációs tevékenységet végeznek. Célunk, hogy egy hatékony együttműködésnek köszönhetően közös fejlesztéseket, innovációs projekteket valósítsunk meg, mellyel növelhető a vállalkozások élelmiszerbiztonsági státusza, javítható termékeik minősége. Mindezeknek köszönhetően reményeink szerint javítható a fogyasztói megelégedettség, így növelhető ezen vállalkozások versenyképessége.