ArchEnerg Regionális Megújuló Energetikai és Építőipari Innovációs Klaszter

Név: ArchEnerg Regionális Megújuló Energetikai és Építőipari Innovációs Klaszter

Tevékenység: energetika

URL: www.archenerg.eu

Gesztor: SolarTech Dél-Alföldi Fejlesztő és Termelő Kht.

Kontakt személy(ek): Hidvégi Henrik klasztermenedzser

Drótposta:

Levelezési cím: 6725 Szeged, Galamb utca 4.

Telefon: 06-30/577-7979

Megjegyzés: akkreditált klaszter

Az ArchEnerg Regionális Megújuló Energetikai és Építőipari Innovációs Klaszter 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy egy olyan megújuló energiaforrásokon és energiatudatosságon alapuló gazdasági-társadalmi modell kialakítását segítse elő, amely mind a zöld ágazatokban tevékenykedő vállalatokat, mind pedig a társadalom egészét előrébb vinné egy fenntarthatóbb jövő felé. Az ArchEnerg Regionális Megújuló Energetikai és Építőipari Klaszter mind a négy alkalommal elnyerte az Akkreditált Innovációs Klaszter tanúsítványt.

A Klaszternek jelenleg 85 tagja van: 77 KKV- mindegyikük szakértő a maga területén, öt nagyvállalat, és három tudományos intézmény- egyikük a Szegedi Tudományegyetem.
Az ArchEnerg Klaszter fennállása során kiterjedt tevékenységi hálózatot alakított ki. Elsődleges feladatának a klasztertagok megjelenésének és működésének segítését tekinti a stratégiai iparágakban. Ebbe beletartozik az infrastruktúrafejlesztés, a lobbi tevékenység, valamint a piacteremtés és keresletgenerálás is. Ehhez kapcsolódóan a lakossági szemléletformálást is célul tűzte ki, különösképpen a megújuló energiára és az energiahatékonyságra nézve.