Kecskeméti Főiskola

A 2000. január 1-jén három intézmény – a Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskola, a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Kertészeti Főiskolai Kara, valamint a Kecskeméti Tanítóképző Főiskola – integrációjával létrejött Kecskeméti Főiskola a dél-alföldi régió legnagyobb főiskolája.

A hallgatók létszáma 4500-4600 fő, a főiskola munkatársainak száma 400-450 fő. Az intézmény három különböző profilú kart működtet, és ez mindenképpen előnyünkre, hallgatóink hasznára lehet. Főiskolánkon gépészmérnöki, mérnök-informatikus, műszaki menedzser, műszaki szakoktató, anyagmérnöki, óvodapedagógus, tanító, gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki, környezetgazdálkodási agrármérnöki és kertészmérnöki BSc alapszakokon, valamint több felsőfokú szakképzési szakon folyik képzés.

A főiskola mindhárom kara több évtizedes múltra tekint vissza, több ezer korábbi hallgatója vált az ország agrár-, mérnök- és pedagógustársadalmának megbecsült tagjává. Bár a főiskola beiskolázási területe szinte az egész országra kiterjed, fontosnak tartjuk, hogy a régió számottevő szellemi központja legyünk. Alaptevékenységünkön, az oktatáson, nevelésen túl a régiót kutató-fejlesztő innovációs tevékenységgel is segíteni kívánjuk fenntartható fejlődésében. Az agrár-, műszaki és humán tudományi területen végzett szaktanácsadással, élethosszig tartó tanulási lehetőség biztosításával kívánjuk elérni, hogy a főiskola a régió gazdasági tényezője is legyen.

www.kefo.hu