Bajai Országos Közforgalmú Kikötőműködtető Korlátolt Felelősségű Társaság

A Bajai OKK Kft. küldetésének tekinti, hogy az EU dél-magyarországi határrégiójának hajtómotorjává váljék nemcsak a vízi szállítmányozás széleskörű megismertetésével, hanem egy élhető szocio-gazdasági központ kialakításával, különös figyelmet fordítva a környezetre – szociális, gazdasági és természeti – valamint kikapcsolódási lehetőségek feltárásával.

Ezen célkitűzés elérése érdekében felvállalják a szükséges infrastrukturális és szervezeti fejlesztéseket, hogy ezáltal azon meglévő és leendő ügyfeleiknek, akik a vízi-, és multi-modális szállítmányozás lehetőségeivel szeretnének élni, a legjobb lehetőségeket és szolgáltatásokat biztosítsák. Oktatási és információs rendszerekre támaszkodva a bajai kikötő eltökélt célja, hogy a régiónak egy biztonságosabb, és egészségesebb jövőt biztosítson.

1992. évtől törvényi rendelet alapján a bajai kikötő országos közforgalmú minősítést kapott. Ez a minősítés egyben a kikötő működtetésére is állami garanciát biztosít. 1999-ben megalakult a Baja Országos Közforgalmú Kikötőműködtető Céltársaság. A létrehozott társaság feladata, hogy az országos közforgalmú kikötőnek minősített területen (208,795 m2) a nemzetközi és országos normatíváknak megfelelő kiszolgálási színvonal feltételei biztosítottak legyenek.

A Bajai OKK célja az, hogy a rábízott állami vagyont a lehető legeredményesebben működtesse. A város, a kisrégió, a Dél-alföldi regionális régió, Dél-dunántúli régió, valamint ezek kapcsolódásával a térség fejlesztő tényezőjévé váljon. A logisztikai szolgáltató feladatok ellátásával lehetőséget kell biztosítson mindazon gazdasági társaságok betelepülésének, fejlődésének, melyek tevékenysége kereskedelemmel, szállítmányozással, termeléssel kapcsolatos és biztosítsa számukra a gazdaságosabb szállítási, termelési lehetőségeket.

www.portofbaja.hu